retoc

Presos i preses politics, molts més que els JORDIS.

Aquests dies estem sentint a tort i a dret que, després de molts anys sense, ara JA tenim presos polítics a l‘estat i a Europa!!!
Res menys cert!!!
Potser la majoria no ho sabeu, de fet s’ha silenciat absolutament i, només des de l’esquerra més conscienciada s’han fet reivindicacions, manifestacions, i lluites per a aquest col·lectiu.
De preses polítiques a l’estat n’hi ha des del final de la Guerra Civil, i mai ha deixat d’haver-n’hi.
Per citar alguns exemples, tenim dues catalanes la Lola i la Marina, a presó a l’estat francès,
tenim l’Alfon de Vallecas, tenim un munt de preses i presos bascos, i gallegues i així una llarga llista de persones, empresonats en unes condicions extremes, lluny de les seves famílies, moltes en aïllament, algunes molt malaltes que haurien de ser a casa…, on de fet hi haurien de ser totes.
I podem afegir-hi el llistat de persones encausades, pendents de judicis…de les quals a Vilanova i la Geltrú en tenim una bona mostra!
Durant anys, s’ha negat que fossin presos polítics, exactament igual que ara es nega aquesta condició als Jordis des de molts àmbits espanyols i catalans…
M’agradaria que això servis, almenys per a fer reflexionar, i per a sentir empatia per a persones que fa anys que estan en les mateixes condicions.
Si ara ens indignem per aquests empresonaments injustos, i no entenem que no es vegi que són detencions polítiques…, entenguem també la indignació quan la majoria negueu aquesta condició a totes les altres persones empresonades per les seves idees, per un escrit, per una cançó, per una manifestació…
Que tot això serveixi almenys, per a conscienciar, i perquè no deixem mai més soles les moltíssimes persones que SÍ que són preses polítiques tant a l’estat espanyol, com a la Unió Europea…i al món!

Neus Benavent i Vallès

No hi ha comentaris

Deixa el teu comentari