sociovergència_2

Comunicat sobre la situació del govern municipal

Davant de les demanades, que s’ha intensificat durant les darreres setmanes, d’una part important de la població vilanovina perquè el PSC deixi d’estar al govern de la ciutat, des de la Candidatura d’Unitat Popular volem fer públiques les següents reflexions i informacions:

  • Compartim aquesta demanda i no entenem que el PDeCat segueixi governant conjuntament amb un partit que recolza, almenys a nivell nacional, l’anul·lació de les institucions catalanes per la via del 155, que no condemna la detenció dels presidents d’associacions de la societat civil i de bona part del Govern català, ni reconeix el dret dels catalans a decidir democràticament el seu futur i per tant, defensa la submissió del poble català a la voluntat de les institucions espanyoles. Lamentem profundament que segueixin al govern els representants d’un partit, el líder del qual no dubta a visualitzar-se en el front autoritari representat pel trident PP-C’s-PSC.
  • Des de la CUP volem recordar que la responsabilitat de trencar aquest pacte li correspon al propi PdeCat, per mitjà de la signatura d’un decret d’alcaldia on es faci palesa aquesta ruptura i l’expulsió dels regidors del PSC del govern municipal. Des de la Candidatura volem assenyalar que el procés cap a la independència ja havia arrencat el maig de 2015 quan va acordar-se l’aliança de govern entre l’actual PdeCat i el PSC, i que aquestes dues formacions ja eren conscients dels seus respectius posicionaments envers la qüestió nacional.
  • Tal i com hem fet durant tota la legislatura, des de la CUP seguim denunciant l’esgotament del model sociovergent a la ciutat. Un model que ha anat perdent més suport popular a cada contesa electoral, fins a la situació actual, on entre els dos partits només sumen 9 de les 25 regidores i on s’han hagut d’unir per mantenir privilegis i perquè res no canviï a la ciutat. És en aquest context, que la CUP va fer una proposta després de les darreres eleccions per plantejar una alternativa de govern sense cap dels partits que ha governat la ciutat ininterrompudament durant els darrers 38 anys. Una aposta clara per posar al centre de les polítiques municipals a les vilanovines i especialment aquelles amb més necessitats, per fer una defensa clara del territori i el medi ambient, per fer més democràtic i transparent l’ajuntament i per recuperar uns serveis públics i de qualitat. Una proposta que ara mateix podria arribar a comptar, tot i la impossibilitat de la moció de censura, amb 2 regidores més que la fórmula sociovergent.
  • Des de la CUP hem iniciat un procés de debat intern per valorar la situació actual i tots els escenaris possibles i demanem el màxim respecte a la resta d’agents polítics i socials als nostres processos de decisió assemblearis.
1Comenta-ho!
  • dimas
    Publicat a les 12:37h, 13 novembre Respon

    psc son mercenarios de los fascistas del pp visca la republica calalana

Deixa el teu comentari